Re:member

Re:member er en av Norges mest kjente tilbydere av kredittkort, og de har nesten ti år på baken på det norske markedet. De siste årene har selskapet utvidet porteføljen av produkter til også å inkludere tradisjonelle forbrukslån.

Re:member drives av finansinstitusjonen EnterCard, som er Norges største tilbyder av kredittkort. Selskapet håndterer i dag omtrent 800.000 kredittkort på det norske markedet, for en rekke partnere som Coop, KLP og LO. EnterCard AS ble etablert i 1999 av Sparebank 1-gruppen, men er siden solgt til svenske Swedbank. I Dag eies EnterCard AS med 60% av Swedbank og 40% av britiske Barclays.

Usikret forbrukslån fra re:member

Re:member tilbyr forbrukslån på beløp fra 10.000kr. Og opp til 350.000kr. Med en maksimal nedbetalingstid på 12 år. Maksimalt tillatte nedbetalingstid varierer med lånebeløpet. For eksempel vil de minste lånene, på opp til 15.000kr. Maksimalt ha en løpetid på 12 måneder. For å få en løpetid på 12 år, må lånebeløpet være på minst 50.000kr.

Den nominelle renten ligger på nåværende tidspunkt på mellom 7,95% og 19,95%. Som alltid blir renten fastsatt individuelt, basert på låntakerens økonomiske situasjon. Det foretas en kredittvurdering av alle søkere, som resulterer i en kredittscore, som igjen avgjør den faktiske nominelle renten det tilbys på lånet. I praksis vil det bety at det bare er de med høyest inntekt og best økonomi, som vil oppnå bankens laveste nominelle rente. De aller fleste vil nok måtte ta til takke med en rente på rundt 15%.

Etableringskostnaden for et forbrukslån hos re:member ligger fast på 750kr., uansett hvor stort lånet er. Det månedlige termingebyret er på 45kr, hvilket er relativt gjennomsnittlig for bransjen i dag.

Rask behandling av lånesøknader

Re:member tar sikte på en rask behandling av nye lånesøknader, og de opplyser at omtrent 90% av alle nye kunder, får lånesøknaden deres behandlet umiddelbart. Dette betyr i praksis at det bare foretas en automatisert behandling av søknaden, basert på de opplysningene som oppgis i søknadsskjemaet, i tillegg til informasjon som hentes fra kredittbyråer og ligningsmyndighetene.

Hvis lånesøknaden blir godkjent, kan den lovpliktige legitimasjonskontrollen og signeringen av låneavtalen gjøres med BankID, slik at hele prosessen kan ordnes i løpet av noen få minutter. Utbetalingen av lånet skjer rett etter at låneavtalen er signert, slik at de fleste kunder har pengene på konto samme dag, eller senest neste virkedag.

Kredittkort fra re:member

Det re:member er kanskje mest kjent for er kredittkortet med samme navn. Dette kredittkortet tilbys med en kredittgrense på helt opp til 150.000kr, basert på kundens inntekt. Kortet har i utgangspunktet ikke noe årsgebyr, men det er mulig å velge en avtale der du betaler 295kr. I årspris, mot å få en noe lavere effektiv rente (21,5% mot 25,4% på kortet uten årspris).

Kredittkortet er gebyrfritt i bruk ved kjøp i butikk, men det er relativt kostbart å benytte ved kontantuttak, spesielt i utlandet. For uttak i minibank kommer det et fast gebyr på 35kr., i tillegg til 1% av beløpet. Tar du ut penger i utlandet, kommer det et valutapåslag på 1,75% på toppen av dette. Å ta ut et beløp tilsvarende 1.000 norske kroner, i en utenlandsk minibank, vil derfor koste omtrent 60kr. I gebyr, hvilket er relativt høyt blant kredittkort på det norske markedet.